Ik ben geboren te Zeist in 1957.

Van 1978 tot 1984 volgde ik een vrije kunstopleiding in Rio de Janeiro. Terug in Nederland ben ik doorgegaan met het volgen van lessen in tekenen, schilderen, grafiek (linosnede) en het ontwerpen van stoffen. In 2005 ben ik gestart met de opleiding tekenen/schilderen aan de Wackersacademie te Amsterdam, die ik in mei 2009 met succes heb afgerond.

De rode draad in mijn werk is altijd het interieur geweest. De intieme, alledaagse wereld waarin mensen leven spreekt tot mijn verbeelding. Het is het theater van het leven waarin de aanwezige meubels en objecten het verhaal vertellen. De sfeer en de intimiteit worden vaak bepaald door het licht dat het geheim van de ruimte maar ten dele prijs geeft.

Ik werk veel met foto's, maar zoek door middel van voorbereidende schetsen in inkt naar de essentie van het beeld en waarom het mij fascineert. Op die manier probeer ik een vertaling van de foto te maken om de hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. In de uiteindelijke verwerking ervan gaat het me om het spel tussen het grote gebaar en de concentratie van het detail.